Asociatia “Curtea culorilor” a fost fondata in februarie 2011, prin vointa unor membri italieni si romani ai Miscarii Ecleziale Carmelitane (MEC), cu intentia de a oferi o locuinta, formatie umana, culturala si profesionala unor tinere fara familie. Statul se ocupa de copiii fara familie pana la varsta majoratului, dupa 18 ani multi ajung pe strada, fara adapost si fara munca.

Cunoscut pentru branzeturi

Avem sediul in Sarbova, un sat cu putin peste o suta de locuitori, situat la 34 km de orasul Timisoara. Desi nu este departe, distanta pare mai mare din cauza strazilor proaste si a lipsei transportului public. In sat locuiiesc in mare parte persoane in varsta, care traiesc din pensii mici si munca grea din agricultura de subzistenta, asa cum era in Italia, in anii ’50. Numai in timpul verii orasul este plin de copii, care sunt lasati la bunici sau se intorc la casa lor de origine. Cei care au putut, s-au mutat in oras in cautare de lucru si pentru a permite o mai buna educatie copiilor (aici, in primele patru clase, exista un total de 10 copii intr-o singura clasa). Nu exista alimentare cu apa, gaz sau canalizare, totul a ramas ca in perioada dictaturii comuniste. Printre putinii locuitori ramasi, cei care au avut sansa. si-au sapat fantana si cu o pompa electrica au reusit sa-si faca baie in casa, ceilalti folosesc fantanile din strada, si inca mai au “toaleta in gradina.”

In Sarbova, Asociatia a cumparat doua case cu ceva teren agricol in jurul lor si este in curs de construire a unei a treia pentru a face loc activitatilor si intalnirilor de vara.