Branzeturile noastre sunt realizate dupa retete traditionale din Italia, laptele pe care il folosim provine de la vacile noastre duse la pasune si folosim numai produse naturale. Cheagul este de vitel si este natural, iar fermentii provin din iaurt.
Daca la inceput am avut trei tipuri de branzeturi maturate (Sarbova, Tondello si Tomasar), in timp, alaturi de beneficiarele noastre, avand la baza retetele italienesti, am dezvoltat si crescut gama noastra de produse maturate.

Avem si trei tipuri de branzeturi proaspete: Ricotta, Ricotta la cuptor si Stracchino.

Sarbova – branza maturata, are o consistenta tare

Poza: Sebastian Tataru / SEBATATARU.RO

Este o branza produsa cu laptele provenit din doua mulsori, una de seara (lapte care se degreseaza) si una de dimineata folosind laptele complet. Dupa pasteurizarea laptelui (la 72° timp de 20”), se adauga fermenti, se rupe cheagul si se mai incalzeste a doua oara. Dupa punerea in forme branza este presata prin zerul cald. Se scoate din forme si se pune la maturat, in pivnita pe scanduri din lemn natural, pentru o perioada ce poate fi de la o luna la 4-5 luni. In functie de anotimp, consistenta si aroma branzei se schimba, de aceea vara cand laptele este mai slab, branza devine mai tare, in iarna, cand laptele este mai gras, branza ramane putin mai cremoasa. Ca si analiza fizico-chimica, branza Sarbova contine: Proteina % : 29,00, Grasime %: 32,00, Substanta uscata %: 65,00. Contine: lapte, fermenti, cheag natural de vitel, sare.

Are o valabilitate 6-8 luni de la data fabricarii, cu conditia sa fie pastrata in conditii recomandate. Pentru servire, se pastreaza in frigider la o temperature de 4-8°.

Pret:
Sarbova maturata 1-2 luni – 9,80 lei/100 GR
Sarbova maturata 3-4 luni – 11,40 lei/100 GR
Sarbova maturata 5-6 luni – 12,90 lei/100 GR
Sarbova maturata 7-8 luni – 14,50 lei/100 GR
Sarbova maturata 11-12 luni – 17,90 lei/100 GR

Tondello – branza maturata, de o consistenta tare

Poza: Sebastian Tataru / SEBATATARU.RO

Tondello, ca orice branza pe care o maturam, este produsa cu lapte de la doua mulsori si degresat. Pasteurizarea laptelui se face la 72° timp de 20”.
Ca si Sarbova, si in acest caz, cheagul se incalzeste de doua ori, dar la o temperatura mai scazuta. De acea ramane mai cremos si cu gust mai delicat, dar si mai particular. Analiza fizico-chimica branza Tondello contine: Proteina % : 28,00, Grasime %: 30,60, Substanta uscata %: 64,00. Ingrediente: lapte, fermenti, lheag natural de vitel, sare.

Are o valabilitate 6 luni de la data fabricarii pastrat in conditii recomandate, iar pentru servire, se pastreaza in frigider la o temperatura de 4-8°.

Pret:
Tondello maturat 1-2 luni – 9,80 lei/100 GR
Tondello maturat 3-4 luni – 11,40 lei/100 GR
Tondello maturat 5-6 luni – 12,90 lei/100 GR

Tondello cu mirodenii sau nuci – branza maturata, de o consistenta tare

Poza: Sebastian Tataru / SEBATATARU.RO

Pentru aceasta branza folosim reteta Tondello.
Lapte pasteurizat la 72° timp de 20”
Valabilitate 6 luni de la data fabricarii pastrat in conditii recomandate. Analiza fisico-chimica: Proteina % : 28,00, Grasime %: 30,60, Substanta uscata %: 62,00. Ingrediente: Lapte, fermenti, Cheag natural de vitel, sare, nuci sau Mirodenii Salvie, rosmarin, oregan, maghiran, tarhon, cimbru, busuioc, menta, artemisia).

A se pastra in frigider la temperatura de 4-8°.

Pret:
Tondello cu mirodenii – 10,50 lei/100 GR
Tondello cu nuca – 10,50 lei/100 GR

Tomasar – branza maturata, de o consistenta semitare

Poza: Sebastian Tataru / SEBATATARU.RO

Tomasar este o branza produsa cu lapte provenit din doua mulsori consecutive, una de seara (lapte care se degreseaza) si una de dimineata folosind lapte complet. Laptele, dupa ce l-am pasteurizat (la 72° timp de 20”), il racim la 35-37°, adaugam fermenti naturali si dupa un timp punem cheagul natural de vitel. Dupa 30-40 de minute rupem cheagul si lasam sa se depuna casul si sa se scurga zerul. Cand s-a depus il mai amestecam o data si îl lasam sa se depună din nou. Acum este gata de pus in forme pe care le lasam intr-o camera calda (30-35°) timp de 3 ore. Ziua urmatoare punem sare si il punem la maturat cel putin 30 de zile in pivnita. In pivnita, il curatam si il intoacem zilnic. Analiza fizico-chimica a branzei Tomasar: Proteina % : 23,00, Grasime %: 30,60, Substanta uscata %: 61,00 .
Ingredientele branzei Tomasar: lapte, fermenti, cheag natural de vitel, sare.

Are o valabilitate 6 luni de la data fabricarii pastrat in conditii recomandate, iar pentru servire, se pastreaza in frigider la o temperatura de 4-8°.

Pret:
Tomasar maturata 1-2 luni – 9,80 lei/100 GR

Caciotta – branza maturata, semitare si cremoasa

Poza: Sebastian Tataru / SEBATATARU.RO

Caciotta putem spune ca este branza cu reteta cea mai simpla si pe care o putem condimenta cu aproape orice, de la condimente provenite din seminte pana la mirodenii din frunzele diferitelor plante. Datorita formelor mici a acestui tip de branza, ea se matureaza destul de repede, chiar si dupa 15 zile si are o consistenta cremoasa.
Lapte pasteurizat la 72° timp de 20”. Analiza fizico-chimica: Proteina % : 23,00, Grasime %: 31,00, Substanta uscata %: 57,80. Branza Caciotta contine lapte, fermenti, cheag natural de vitel, sare.

Are o valabilitate 6 luni de la data fabricarii pastrat in conditii recomandate, iar pentru servire, se pastreaza in frigider la o temperatura de 4-8°.

Pret:
Caciotta maturata – 9,80 lei/100 GR

Caciotta cu arome / chilly / chimen / piper

Poza: Sebastian Tataru / SEBATATARU.RO

Pentru aceasta branza folosim reteta branzei Caciotta, fara sa o presam si adaugand piper, chilly sau chimen. Branza este pusa la maturat 15-40 de zile. Are o valabilitate 3 luni de la data fabricarii pastrata in conditii recomandate. Pentru consum se va pastra la frigider la o temperatura de 4-8°.
Analiza fizico-chimica: Proteina % : 23,00, Grasime %: 31,00, Substanta uscata %: 57,80. Branza Caciotta contine lapte, fermenti, cheag natural de vitel, sare.

A se pastra in frigider la temperatura de 4-8°

Pret:
Caciotta cu arome, maturata – 10,50 lei/100 GR

Ricotta proaspata

Poza: Sebastian Tataru / SEBATATARU.RO

Ricotta este un produs lactat pe care îl obtinem din zer dupa ce am produs branza. Zerul se mai incalzeste pana la aprox. 90° pentru a face să se ridice ricotta la suprafata. Este un produs proaspat si cu putine calorii care este potrivit in cure de slabire si pentru copii mai mici. Ideal consumat proaspăt, intins pe paine prajita, aromatizat cu arome diferite, cu ceapa calita, usturoi, rosii uscate, etc. Poate fi folosita și pentru a condimenta paste, amestecata cu ton sau cu legume fierte sau prajite. Indulcita cu zahar sau miere poate fi folosita pentru a pregati diferite dulciuri sau creme.

Are un termen de valabilitate 5 zile de la data fabricatiei si e necesar sa fie pastrata in frigider la temperatura de 4-8°.

Pret:
Ricotta proaspata – 4,70 lei/100 GR

Ricotta la cuptor

Poza: Sebastian Tataru / SEBATATARU.RO

Obtinem ricotta la cuptor respectand antica traditie din Sicilia. Dupa ce am pregatit ricotta, o lasam sa se usuce cateva zile, apoi o saram, dupa care o punem din nou la uscat pentru inca doua- trei zile. Acum este gata de cuptor, cand s-a racit este gata de a fi gustata in toata delicatetea si bunatatea ei. Poate fi consumata pur si simplu, sau in locul parmezanului, rasa pe paste, ori pentru a aromatiza diferite retete.

Are un termen de valabilitate 10 zile de la data fabricatiei si e necesar sa fie pastrata in frigider la temperatura de 4-8°.

Pret:
Ricotta la cuptor – 6,40 lei/100 GR

Stracchino

Poza: Sebastian Tataru / SEBATATARU.RO

Este o branza proaspata, cruda, pentru care laptele se incalzeste o singura data sau chiar nici nu se incalzeste daca se pregateste imediat dupa mulgerea vacilor, dar noi preferam sa pasteurizam laptele inainte de orice prelucrare. Laptele se foloseste nedegresat. Are un gust delicat care mentine toata aroma laptelui. Este cremoasa si tartinabila. Numele provine dintr-un dialect din judetul Lombardia, stracch inseamna obosit.

Fiind o branza proaspătă, trebuie consumata in cel mult zece zile.

Pret:
Stracchino – 6,40 lei/100 GR

Iaurt / Unt / Lapte

Poza: Sebastian Tataru / SEBATATARU.RO

Iaurt are un termen de valabilitate 15 zile de la data fabricatiei si e necesar sa fie pastrata in frigider la temperatura de 4-8°.

Pret:
Iaurt 1000 ml – 19,00 lei
Iaurt 880 mL – 17,50 lei
Iaurt 580 mL – 12,00 lei
Iaurt 470 mL – 10,00 lei

Unt – 10,90 lei/100 GR

Lapte – 14,00 lei/2 Litri

Preturile 8.12.2023