De cele mai multe ori, realitatea ne-a aratat ca tinerii care au copilarit in casele de copii au vizible carente de comunicare si relationare, au un nivel scazut de autonomie personala si sociala, iar stima de sine de cele mai multe este foarte scazuta.

Confruntarea cu realitatea mediului fizic si social ii gaseste insuficient de pregatiti, cu un mediu inadecvat de a se percepe pe sine si ceilalti, centrati pe drepturi, fara a lua in seama si responsabilitatile, fara un sistem de norme intern dupa care sa isi ghideze viata. In acelasi timp, vulnerabilitatea lor este data si de o deficienta educationala ce nu a putut fi recuperata in mod autodidact odata cu trecerea timpului. Toate acestea imbinate ii aduce in situatia aproape imposibila de a-si gasi un loc de munca si de a-si crea conditii decente de locuit.
Asociatia Curtea Culorilor vine si in sprijinul acestei categorii de persoane pentru a le da sansa de a-si organiza un stil de viata ordonat, decent si frumos.

In cadrul proiectului Microferma sociala oferim gazduire beneficiarilor nostri si punem la dispozitia lor set de norme de viata traita in armonie, intelegere, munca si rasplata.

In acest moment Asociatia Curtea Culorilor ofera gazduire pentru patru persoane: Gabriela, Petronela, Roza si copilul ei Dorian.
Ne dorim sa marim grupul de fete carora sa le daruim o viata decenta si o sansa de a-si descoperi, dezvolta si valorifica abilitatile lucrative. Mai avem posibilitatea de a gazdui fete (in limita a doua locuri) care se afla in situatii de dificultate.

Deoarece avem un respect pentru natura umana, consideram ca este important ca hrana pe care o consumam noi si cei din jurul nostru trebuie sa fie cat mai sanatoasa. Din aceasta perspectiva in microferma noastra am dezvoltat pana la momentul actual patru proiecte:

Gradina cu fructe, mirodenii si zarzavaturi – unde avem legume, plante aromate si fructe proaspete, cultivate si ingrijite de noi Impreuna cu beneficiarii nostri. Pentru sanatatea noastra si a celor care consuma produse de la noi, practivam o agricultura in stil natural , fara a folosi nici un fel de solutii chimice pentru dezvoltarea si protejarea plantelor, chiar daca aceasta presupune ca uneori sa ne impartim roadele muncii cu micii, dar naturalii daunatori.

Branzeturi – producem branza dupa retete traditionale italienesti doar cu produse naturale: lapte si cheag natural de vitel sau cheag bio vegetal. Laptele pe care il folosim in productia de branza provine de la vacutele noastre hranite pe pasune.

Conservarea produselor proaspete din gradina – folosim metode naturale – fierberea/coacerea/uscarea roadelor din gradina pentru a le putea folosi si in perioadele in care acestea nu mai pot fi gasite sub forma proaspata.