Asociatia Curtea Culorilor a fost infiintata de un grup de oameni, membri ai Miscarii Ecleziale Carmelitane, ce si-au luat angajamentul de a se implica activ in solidaritatea sociala si a oferi ajutor concret pentru o viata mai buna a semenilor sai.

In vederea atingerii acestui scop, ne-am propus

  • sa cream un mediu de viata propice dezvoltarii pentru tinerii fara familie ce au crescut in institutii rezidentiale / casele de copii,
  • sa oferim sprijin medical celor aflati in nevoie,
  • sa ne implicam activ in dezvoltarea comunitatii,
  • sa organizam perioade de tabara/reculegere pentru diferite grupuri de persoane,
  • sa producem alimente naturale, iar parte din ele sa le distribuim si astfel sa putem sustine financiar proiectele sociale ale Asociatiei Curtea Culorilor.

Avem sediul in Sarbova, un sat cu putin peste o suta de locuitori, situat la 34 km de orasul Timisoara. Desi nu este departe, distanta pare mai mare din cauza strazilor de pamant si a lipsei transportului public. In sat locuiesc in mare parte persoane in varsta, care traiesc din pensii mici si munca grea din agricultura de subzistenta, un sat pentru care timpul pare ca sta in loc de mai bine de 50 de ani – fara infrastructura, fara utilitati. Numai in anotimpul verii satul este plin de copii, care sunt lasati la bunici sau se intorc la casa lor de origine. Cei care au putut, s-au mutat la oras in cautare unui loc de munca pentru a-si permite o mai buna si posibilitate de educare a copiilor (aici, in primele 3 clase, exista un total de 10 copii intr-o singura clasa, pentru clasa a IV a, deja copiii sunt nevoiti sa faca naveta la Hitias). Nu exista alimentare cu apa, gaz sau canalizare, totul a ramas ca in perioada dictaturii comuniste. Printre putinii locuitori ramasi, cei care au avut sansa, si-au sapat fantana si cu o pompa electrica au reusit sa-si faca baie in casa, ceilalti folosesc fantanile din strada, si majoritatea gospodariilor mai au inca toaleta in gradina.

In Sarbova, Asociatia a cumparat doua case cu ceva teren agricol in jurul lor si este in curs de construire a celei de-a treia casa, pentru a face loc activitatilor si intalnirilor de vara.

Asociatia Curtea Culorilor propune doua tipuri de servicii sociale: servicii medico-sociale oferite cu ajutorul a doi medici voluntari prin intermediul vizitelor medicale la domiciliu si servicii sociale de gazduire prin intermediul microfermei sociale, unde beneficiarilor le este creata oportunitatea de a-si dezvolta deprinderi de viata independenta intr-un ambient de familie.

De asemenea, Asociatia Curtea Culorilor, prin activitatile sale are un statut socio-economic deoarece incearca prin actiunile sale economice sa devina producatoare de venituri destinate exclusiv intretinerii si dezvoltarii proiectelor sociale.